Izvor:
16.12.2018 u 14:15
0

PROTEST U KOSOVSKOJ MITROVICI: Srpska deca osetila posledice nakon teških mera Prištine!

U Domu u Kosovskoj Mitrovici u podne miran protest protiv odluka Prištine održali su predstavnici udruženja za podršku i brigu o deci i odraslim licima sa posebnim potrebama "Podrži me".

Oni su upozorili da se nerazumne mere Prištine odražavaju na rad udruženja, ali i na položaj osoba sa invaliditetom. Predsednica udruženja "Podrži me" Ivana Rakić rekla je da su se okupili roditelji bolesne dece, koji nose veliki teret i posebno su pogođeni krizom nakon teških mera Prištine. Ona je predstavnike međunarodne zajednice pitala imaju li srpska deca pravo na lecenje, na život i mirno detinjstvo.

– Niste nas zaštitili pre 19 godina, zašto to ne uradite sada? Mnogo smo propatili, ali nećemo odustati, jer odavde nema nazad. Naša deca od rođenja nemaju pravu slobodu, ali mi ćemo ostati ovde, verujemo našoj Srbiji – rekla jen ona kroz suze.

U ime roditelja dece sa posebnim potrebama, Mirjana Jovanović je istakla da UNICEF ne bi smeo da dozvoli sve što se dešava na KiM, a ne da gleda ovu sramotu. Maratonac Blagoje Janaćković, naveo je da narod mora da se bori i pokaže da je jak.

– Ove mere nas sve pogađaju, molimo za razumevanje prema nama – poručio je i praćen suzama u sali, ponovio apel svetu da otvori oči i ukine mere Prištine.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter