Izvor:
16.12.2018 u 15:58
0

GOJKOVIĆ NA INAUGURACIJI NOVE PREDSEDNICE GRUZIJE: Zahvalila Gruziji na nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije!

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković prisustvovala je danas u ime Srbije inauguraciji novoizabrane predsednice Gruzije Salome Zurabišvili.

Gojković je prisustvovala svečanoj ceremoniji u gradu Telavi, a potom će biti i gost na svečanoj večeri koju priređuje predsednica Zurabišvili, saopšteno je iz srpskog parlamenta.

Ona je prenela čestitke predsednika Srbije Aleksandra Vučića i izrazila uverenje da će Srbija i Gruzija nastaviti da razvijaju dobre i prijateljske odnose.

Gojković je razgovarala sa ministrom spoljnih poslova Gruzije Davidom Zalkalianiem, kao i sa predsednikom Parlamenta Iraklijem Kobahidzeom i navela da je Srbija opredeljena za dalji razvoj i unapređenje saradnje na svim poljima, kao i na parlametarnom nivou i na ekonomskom planu.

Ona je zahvalila Gruziji na nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije, kao i na tome što je glasala protiv prijema tzv. "Kosovo" u Interpol na Generalnoj skupštini održanoj u Dubaiju.

Gojković je razgovarala i sa brojnim visokom zvaničnicima na marginama inauguracije predsednice Gruzije o unapređenju bilateralnih odnosa i razvijanju saradnje, među kojima i sa predsednikom Parlamenta Azerbejdžana Ogtajom Asadovim, predsednikom Senata Češke Jaroslavom Kuberom, predsednikom Parlamenta Litvanije Viktorasom Prankietisom, kao i predsednikom Parlamenta Poljske Merekom Kuhčinskim, navodi se u saopštenju.

Izvor:Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter