Izvor:
17.12.2018 u 07:03
0

VUČIĆ DANAS NA HITNOJ SEDNICI SAVETA BEZBEDNOSTI UN: Cilj je da se svetskoj vladi ukaže na nepravdu prema Srbiji!

Na hitnoj sednici Saveta bezbednosti UN, koja je sazvana za danas na zahtev Srbije, raspravljaće se o odluci Prištine da formira takozvanu vojsku Kosova. Na taj način Beograd nastavlja diplomatsku i političku borbu za Kosovo i Metohiju, pošto će se činjenično ukazati da Priština vuče poteze suprotno međunarodnom pravu i Rezoluciji 1244 SB UN.

Na sednici će govoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Bivši šef diplomatije i ambasador u UN Vladislav Jovanović smatra da je sednica odlična prilika da se svetskoj vladi saopšte činjenice o stanju na Kosmetu.

– Formiranjem oružanih snaga na KiM prekršene su odluke UN, Rezolucija 1244. Iz tog dokumenta je ispunjeno samo ono što odgovara Albancima. Iz toga se može desiti da neke države uvide da su pogrešile i povuku priznanje nezavisnoti – smatra Jovanović i dodaje da ne treba očekivati da će stav korigovati sile poput SAD, Britanija i Francuska.

Predsednik Kosova Hašim Tači rekao da je, nezavisno od rasprave na sednici SB UN, transformacija bezbednosnih snaga u oružane snage Kosova "nepovratan proces koji samo može da bude sve snažniji".
– Ako je Srbija uznemirena stvaranjem naše vojske, kosovski Srbi se osećaju sigurnim – kazao je Tači, koji će učestvovati na sednici SB UN.

Izvor:Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter