Izvor:
18.12.2018 u 11:53
0

EVO KO JE VLJORA ČITAKU: Šaptačica Prištine u Americi, opsednuta selfijima na Instagramu ispred albanskog orla!

Vljora Čitaku, rođena 10. oktobra 1980. u Prištini, bila je ranije vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova, a u zvaničnoj biografiji piše da je pomogla osnivanju tzv. Ministarstva za evropske integracije.

Predstavljala je tzv. Kosovo u bilateralnim i multilateralnim prilikama, kao što je sednica Saveta bezbednosti UN. Na poslednjim izborima, Čitaku je dobila je mandat kao jedan od izabranih poslanika sa najvećim brojem glasova u stranci.

Članica je predsedništva Demokratske partije Kosova, kojoj se pridružila još od samog osnivanja 1999.

Pre toga je bila portparolka partije, savetnica za medije i savetnica za odnose sa međunarodnom zajednicom.

Diplomirala je na medijima i novinarstvu, a pre bavljenja politikom radila je kao novinarka i prevoditeljka za više zapadnih medija u toku kosovske krize 1998-1999.

Čitaku, koja je ime dobila po gradu u Albaniji – Vlora (Valona), danas je i članica upravnog odbora humanitarne agencije koja se bavi zaštitom žena od porodičnog nasilja.

Zajedničko sa predsednicom Kosova Atifetom Jahjagom joj je to što imaju istu stilistkinju, koja je snaja bivšeg predsednika Ibrahima Rugove.

Inače, kontroverzna novinarka, koju mnogi smatraju mozgom alabnskih nastupa u UN, veoma je aktivna na društvenim mrežama, a njeni postovi na Instagramu otkrivaju da je bukvalno opsednuta albanskim dvoglavim orlom, te je nebrojeno fotografija koje je objavljivala upravo sa ovim simbolom.

Sklona je i otkrivanju detalja iz privatnog života, te joj nisu strani ni selfiji sa drugaricama u provodu i kućnim ljubimcima.

Inače, mnogima je promakao jedan detalj sa sinoćnjeg zasedanja Saveta bezbednosti u Njujorku, gde je upravo ona sve vreme sulfirala Hašimu Tačiju delove unapred pripremljenog govora.

Ambasadorka takozvanog Kosova Vlora Čitaku napisala je govor Hašimu Tačiju, a sve vreme tokom sednice sedela je iza njega i šaputala mu. Međutim, Albanci u svojoj bahatosti išli su toliko daleko da je Tači pročitao identični govor u Savetu bezbednosti koji je upravo Vlora Čitaku pročitala u UN 14.11.2018. godine?! Ili je Vlora pokušala da podvali svoj govor Tačiju ili je reč o istoj matrici iz albanskog lobija.

Izvor: Kurir
Foto: Instagram/vcitaku

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter