Izvor:
29.12.2018 u 21:08
0

ALEKSANDAR VUČIĆ O KINESKOM AMBASADORU: Li mančanga je iskreni prjatelj Srbije koji je mnogo uložio uu razvoj odnosa Srbije i Kine!

Nova ambasadorka Kine u Srbiji biće aktuelna ambasadorka zte zemlje u Bosni i Hercegovini, rekao je večeras predsednik Aleksandar Vučić i najavio da će sutra u oproštajnu posetu primiti Li Mančanga, za kojeg kaže da je iskreni prijatelj Srbije, koji je mnogo uložio u razvoj odnosa Srbije i Kine.

Kako je rekao, Li je zaista zaslužio odlikovanje Srbije, te veruje da će kineski ambasador to odlikovanje i dobiti na Dan državnosti Srbije, 15. februara.

Istakao je da je Li učinio mnogo i da "Šangdong Linlong" dođe u Srbiju i najavio da će uskoro biti položen kamen temeljac za tu fabriku u Zrenjaninu, što će značiti i tom gradu i celom Banatu.

– Mnogo je Kina učinila za nas i mnogo nam je pomogla, tako da taj susret čekam pomalo i sa tugom i setom, to će da bude i emotivni susret – rekao je Vučić.

Dodao je da će ambasadora lično ispratiti na aerodromu, što, kaže, nikada niko nije radio, jer na taj način pokazuje iskreno poštovanje prijateljima Srbije, kao i da Li, koji odlazi u penziju, ima njegov poziv da, ukoliko želi, radi bilo šta u cilju daljeg razvoja dobrih odnosa Srbije i Kine.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/@sns_srbija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter