Izvor:
07.01.2019 u 07:24
0

VULIN JASNO I GLASNO: „Mi ne možemo da zapostavljamo vojsku, a Srbiji treba jaka vojska u skladu s njenim značajem na Balkanu!“

Nema trke u naoružavanju u regionu i pored uvećanih vojnih budžeta, ocenio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. Kako je rekao, ako se druge zemlje naoružavaju, mi ne možemo da zapostavljamo vojsku, a Srbiji treba jaka vojska u skladu s njenim značajem na Balkanu.

On kaže da se, osim nabavke naoružanja, radi na povećanju životnog standarda pripadnika vojske, većim platama i dnevnicama. Govoreći o rezultatima rada u Ministarstvu odbrane u 2018. godini, on je ocenio da je planirano uglavnom i urađeno.

Posebno u domenu naoružavanja i opremanja, a pravi efekti će se videti 2019. godine, koliko se radilo 2018. godine. Da nabavite neko borbeno sredstvo, to ne stoji na nekoj polici. To je složen proces odlučivanja, pregovaranja i obezbeđivanja sredstava – objasnio je Aleksandar Vulin.

Istakao je da se od 2000. do 2012. u vojsku nije ulagalo. Poručio je da Srbija nikome ne preti, da nema pretenzije na teritorije drugih zemalja i da predstavlja stub stabilnosti u regionu.

Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter