Izvor:
08.01.2019 u 09:19
0

DOLAZE S FALSIFIKOVANIM PAPIRIMA: U BiH sve više migranata s lažnim ličnim kartama i pasošima!

BANJALUKA – Pripadnici Granične policije BiH otkrili su osam falsifikovanih dokumenata kod stranih državljana na graničnim prelazima na izlasku iz BiH.

Dokumenta su otkriveni 4, 5. i 6. januara, a kod troje migranata otkriveni su falsifikovani pasoši Bugarske, prenosi RTRS.

Lažna dokumeta otkrivena su kada su u prtljagu otkriveni originalna dokumenta, na osnovu kojih je utvrđeno da se radi o državljanima Sirije.

Na prelazu Gradiška otkrivene su još tri falsifikovane lične karte Španije, a pregledom osoba nađene su potvrde o nameri podnošenja zahteva za azil u BiH i utvrđeno je da se radi o državljaninu Irana i dvoje državljana Makedonije.

Ta lica kontrolisana su u autobusima koji su iz Sarajeva vozili za Beč i Zagreb.

Na Međunarodnom aerodromu Banjaluka, na letu za Brisel, otkrivene su falsifikovane lične karte Češke i Španije koje su na uvid dala dvojica stranih državljana, rekavši da dolaze iz Irana. Za ličnu kartu Češke utvrđeno je da je potražuje Interpol kao ukraden dokument.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter