Izvor:
08.01.2019 u 09:37
0

STANJE I DALJE NAPETO – SIMIĆ: Nastavlja se pritisak na Srbe na KiM!

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je da serije krađa i pljački na KiM predstavljaju još jedan vid pritiska na Srbe pored taksi koji blokiraju distribuciju srpskih proizvoda.

Gostujući u Dnevniku RTS-a potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je da ono što je objavio Vašington post o inicijativi Hašima Tačija da se takse ukinu predstavlja izmišljotinu.

Podsetio je da su svi članovi vlade u Prištini koji pripadaju njegovoj partiji glasali za uvođenje taksi.

Kako je rekao, Tačijeva desna ruka Kadri Veselji se javno hvalio kako je predlog Haradinaja bio da takse budu 30 odsto, a njegov da to bude 100 odsto.

– To je klasična igra dobrog i lošeg policajca u kojoj će jedan glumiti kako eto ne mrzi Srbe i poštuje ih kao sagovornike, pre svega naš pregovarački tim i predsednika Aleksandra Vučića, kada se govori o pregovorima u Briselu, a s druge strane, Haradinaj će zastupati tvrdu struju koja treba da stvori takve uslove da Srbima na KiM život bude što tež – istakao je Simić.

Govoreći o bezbednosnoj situaciji na KiM, Simić ističe i napade koji su se desili u Stanišoru i Gornjem Kusu – serija krađa i pljački koje su doživeli Srbi u tim krajevima i podseća da je porodica gospodina Božidara od 1999. po peti put opljačkana u multietničkoj opštini Novo Brdo.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter