Izvor:
08.01.2019 u 16:22
0

TAČI SE ZAHVALIO NA „HUMANITARNOJ INTERVENCIJI“: Ove godine obeležava se 20. godišnjica od bombardovanja SRJ!

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači proglasio je 2019. godinom NATO na Kosovu, uz zahvalnost državama članicama i obrazloženje da se ove godine navršava 20. godina od bombardovanja SRJ, odnosno, kako piše na njegovom zvaničnom sajtu, "humanitarne intervencije NATO-a na Kosovu".

– Ove godine obeležava se 20. godišnjica humanitarne intervencije NATO-a na Kosovu, intervencije koja se dogodila nakon masakra, etničkog čišćenja i zločina srpskih snaga nad civilnim stanovištvom na Kosovu, kao i nakon neuspeha svetskih diplomatskih napora da nadu mirovno rešenje za Kosovo – piše na Tačijevom sajtu i navodi se da će "kosovski narod" zauvek biti zahvalan državama članicama NATO na podršci.

U NATO bombardovanju SRJ koje je počelo 24. marta poginulo je između 1.200 i 1500 osoba, a oko 6.000 je povređeno. U napadima koji su bez prekida trajali 78 dana teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture, crkve i manastiri.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/HashimThaciRKS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter