Izvor:
09.01.2019 u 09:26
0

PREDSEDNIK PRIVREMENIH PRIŠTINSKIH INSTITUCIJA ZAHVALIO NORVEŠKOM DIPLOMATI: Odnosi Beograda i Prištine moraju biti rešeni SADA! (foto)

Bivši izaslanik UN za Kosovo, Kai Eide, smatra da rešenje za stabilizaciju odnosa Beograda i Prištine mora da se reši sada zbog stabilnosti regiona i da je kontinuirana stagnacija u odnosima političkih stranaka Albanaca nepihvatljiva.

Rešenje između Kosova i Srbije za stabilizaciju odnosa mora sada da se desi, kako bi se stvorila stabilnost regiona i uključivanje u međunarodne organizacije. Trebalo bi izbegavati druge korake koji ometaju odnos između stranaka – napisao je Eide na Tviteru.

Predsednik privremenih prištinskih institucija je reagovao na ovu tviter poruku Eidea tako što je norveškom diplomati zahvalio na podršci.

Prištinska Koha onlajn je ovo reagovanje Tačija protumačila konstatacijom da je našao saveznika u svojim naporima da postigne sporazum sa Srbijom koji podrazumeva promenu granica.

Inače, Eide je nedavno učestvovao u pregovorima između Talibana i avganistanske vlade.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia/Kai Eide/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter