Izvor:
10.01.2019 u 09:20
0

POTPREDSEDNIK KOSOVSKOG PARLAMENTA IZJAVIO: „Specijalni sud za OVK pozvati sve one čija se imena pominju u izveštaju“!

Potpredsednik kosovskog parlamenta Džavit Haliti izjavio je da će Specijalni sud za OVK pozvati sve one čija se imena pominju u izveštaju Dika Martija, ukoliko pronadje dokaze za to.

Haljiti, koji je i sam bi pripadnik OVK, rekao je za KTV da očekuje da će Specijalni sud pozvati svakog pojedinca koga je bivši izvestilac Saveta Evrope Dik Marti pomenuo u svom izveštaju ako se utvrde činjenice, prenosi prištinski sajt Insajderi.

U središtu navoda iz ovog izveštaja nalazi se Hašim Tači, a u izveštaju su pomenuti Šaip Muja, Kadri Veselji, Azem Silja, Fatmir Ljimaj, Džavit Haljit i Ramuš Haradinaj.

Prva grupa bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova će danas, posebnim avionom, odleteti za Hag gde će ih saslušati tužioci Specijalnog suda za zločine počinjene tokom rata.

Već je izvesno da se u letelicu neće ukrcati dvojica pripadnika OVK koji su dobili pozivnice za Hag – Sulejman Seljimi, koji se nalazi u bolnici i Remzi Šalja, čije je trenutno mesto boravka nepoznato, pozivajući se na izvore u Prištini.

Pred Specijalnim sudom će se od naredne nedelje pojaviti bivši komandanti Operativne zone Drenica i Lap, Sami Ljuštaku i Rustem Mustafa-Remi, predsednik Vojnog suda OVK, Sokolj Dobruna i još četiri bivših pripadnika OVK nižeg ranga.

Izvor: Blic
Foto: Twitter/printscreen/kosovo.liberation.army

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter