Izvor:
11.01.2019 u 11:50
0

VULIN: Imamo sporazum o vojno-tehničkoj saradnji sa Rusijom koja se uspešno sprovodi!

Srbija i Rusija imaju vojnotehnički sporazum koji se uspešno sprovodi u skladu sa onim što je dogovoreno, rekao je danas ministar Aleksandar Vulin.

-Znate, kada vojske razgovaraju i kada države razgovaraju imaju načina da kažu sta je potrebno jedni drugima i o tome ćemo razgovarati kada i ako bude bilo potrebe- rekao je Vulin odgovarajući na pitanje novinara šta očekuje od posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji, kada je u pitanju njegov resor.

Ministar je naglasio da Srbija i Rusija imaju sporazum o vojnoj tehnickoj saradnji koji se, kaže, izuzetno uspešno sprovodi.

-Sve što je dogovoreno je i obezbeđeno u rokovima kako je rečeno da će biti. To ste mogli da vidite i na vežbi ''Vek pobednika'' gde smo posle mnogo godina mogli da vidimo osam ispravnih migova 29- naveo je Vulin

Pomoćnik ministra odbrane Nenad Miloradović, na pitanje novinara da li možemo očekivati nešto novo od posete Putina, kaže: naravno da očekujem.

-Mi smo već kupili dosta savremenog naoružanja i podigli dobar deo kapitalnih borbenih sposobnosti odgovarajućim nabavkama iz sistema naoružanja Ruske Federacije- naveo je Miloradović.

Takođe, podsetio je da smo dobili i značajne donacije, osam aviona mig 29, i da je potpisan ugovor o donacijama 30 tenkova čije se isporuke, kaže, očekuju tokom ove godine.

-Očekujemo još dobrih vesti iz Ruske Federacije- kazao je Miloradović.

Izvor:Tanjug
Foto:Twiter/Glas Balkana

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter