Izvor:
14.01.2019 u 10:37
0

POTPREDSEDNIK SRPSKE NAPREDNE STRANKE MILOŠ VUČEVIĆ: Vanredni izbori nisu pitanje stranačkog već državnog interesa!

Potpredsednik Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada smatra da su birališta prava mesta gde građani treba da kažu šta misle, ali da odluka o vanrednim izborima neće biti pitanje stranačkog, nego državnog interesa.

On je rekao da su u nekoliko navrata razgovarali sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o razlozima zašto bi možda trebalo izaći ranije na birališta.

Nije doneta odluka, ima mnogo argumenata – kad bismo gledali samo stranačke interese, izbori bi već trebalo da su održani, ali pitanje da li je to u državnom interesu, imajući u vidu Kosovo, regionalnu stabilnost, nove investicije – rekao je Vučević.

On je dodao da ako se stalno čuju prozivke o nelegitimnosti vlasti, onda je prirodno da se izađe na birališta i proveri šta građani misle o tome.

Vučević se osvrnuo i na napade na suprugu Olivera Ivanovića, Milenu, rekavši da "ulazimo u patologiju koja nas po meni pribliažava izborima i pravu građana da kažu za kakvu se politiku zalažu".

Da se ne bi prebrojavali na ulicama, mislim da su birališta prava mesta gde građani kažu koji su brojevi u pitanju odnosno kako građani razmišljaju kuda Srbija treba da ide – rekao je on.

Vučević je ponovio da Vučić nije doneo odluku o vanrednim izborima i da to neće biti pitanje stranačkog, nego državnog interesa.

On je rekao da ne razume lidere opozicije koji, kako kaže, beže od izbora.

Da je do interesa SNS, izbori bi već bili održani, ili bar zakazani, ali pitanje da li je to u ovom trenutku državni interes zbog svih stvari, pre svega Kosova, investicija, stabilnosti i to su pitanja koja će uticati na odluku o izborima – zaključio je Vučević.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter