Izvor:
14.01.2019 u 17:50
0

NEMI U AMERIČKOJ AMBASADI: Zbog fiskalne blokade,bez odgovora o upozorenju Pištine!

U ambasadi SAD u Beogradu nisu mogli da odgovore na pitanje da li su tačni navodi kosovskih medija da je zvanični Vašington upozorio Prištinu da će se suočiti sa sankcijama ukoliko ne ukine takse na srpsku robu, zbog, kako navode, blokade američke vlade. Na molbu agencije Tanjuga da kažu da li su ti navodi autentični i, ako jesu, o kakvim bi se sve sankcijama radilo, u Ambasadi kažu:

– Trenutno nismo u mogućnosti da odgovaramo na zahteve medija zbog fiskalne blokade u kojoj se nalazi Vlada SAD –

Američka vlada je u blokadi više od 20 dana zbog toga što kongresmeni iz redova Demokratske stranke ne žele da podrže plan predsednika Donalda Trampa o izgradnji zida prema Meksiku u cilju kontrole migracija. TV Kljan Kosova je objavila da su američki Savet za nacionalnu bezbednost SAD i Stejt department doneli dokument u osam tačaka u kojem se od prišinske vlade zahteva da odmah ukine stopostotno nametnute takse na proizvode iz Srbije ili će u suprotnom SAD Prištini uvesti sankcije.

– Tražimo da takse odmah budu suspendovane – navodi se u dokumentu i dodaje da će, u suprotnom, Priština biti sankcionisana uskraćivanjem podrške Kosovskim bezbednosnim snagama.

Dokument je, kako se navodi, u pisanom obliku dostavljen prištinskoj vladi, ali i drugim nadležnim institucijama. Ukazuje se da podrška SAD za Kosovo nije neograničena.

– Kosovo trenutno sa sobom nosi teret opasnosti da dijalog doživi neuspeh – upozorava se u dokumentu.

U dokumentu se izražava "duboko razočaranje" jer, kako se navodi, Priština nije preduzela ništa što bi bila pozitivna refleksija na pismo američkog predsednika Donalda Trampa upućenog Hašimu Tačiju.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter