Izvor:
17.01.2019 u 16:18
0

NOVI PROJEKTI NA ŽELEZNICI: Potpisan sporazum o realizaciji projekata na redovnom održavanju železničke infrastrukture na teritoriji Srbije!

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i generalni direktor i predsednik uprave Ruskih železnica Oleg Belozjorov potpisali su danas, u prisustvu predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, Sporazum o realizaciji projekata na redovnom održavanju železničke infrastrukture na teritoriji Srbije.

To je drugi dokument u oblasti železničkog saobraćaja potpisan u okviru posete ruskog predsednika Srbiji, posle ugovora "Infrastruktura železnice Srbije" sa "RŽD internešenelom" za nove projekte na železnici, vrednog 230 miliona evra.

"Kao što koristimo znanje Ruskih železnica u izgradnji i rekonstrukciji pruga, i kao što ćemo ga koristiti da izgradimo novi dispečerski centar i poboljšamo upravljanje železničkim saobraćajem, tako je pođednako važno da to znanje koristimo i u oblasti održavanja, kako bi saobraćaj na rekonstruisanima prugama funkcionisao na najvišem nivou bezbednosti i brzine i u godinama i decenijama ispred nas", izjavila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade naglasila je da je Srbija u saradnji sa Ruskim železnicama u prethodnom periodu obnovila više od 200 kilometara pruga, pre svega na Koridoru 10 i barskoj pruzi, a da je danas potpisan i ugovor za nove projekte, uključujući izgradnju jedinstvenog dispečerskog centra i izradu tehničke dokumentacije za nastavak rekonstrukcije barske pruge.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter