Izvor:
18.01.2019 u 11:47
0

BRNABIĆ: Brisel zna za naše tradicionalne veze sa Rusijom, kao i što Moskva zna za aspiracije Srbije u EU!

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je jako zadovoljna posetom predsednika Rusije Vladimira Putina koja je, kako je ocenila, izuzetno važna u političkom i ekonomskom smislu, a koja apsolutno ne može da zasmeta Srbiji na putu evrointegracija.

Apsolutno ne može da zasmeta. Ti odnosi su jako dobri, vodimo transparentnu i iskrenu politiku. Brisel zna za naše tradicionalne veze, političke i ekonomske, kao i što Moskva zna za aspiracije Srbije u EU – rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara da li poseta Putina može da zasmeta Briselu, a nakon uvodnog dela šeste plenarne sednice Nacionalnog konventa o EU.

Dobro je da postoji zemlja koja je ovako strateški pozicionirana, da je najbliže članstvu EU, a sa druge strane ima dobru komunikaciju sa Rusijom, koja je čini mi svakako važna EU – kazala je Brnabić.

Bilo je važno da se čuje Putinova poruka da Rusija podržava dijalog Beograda i Prištine i da će podržati svako rešenje koje Beogradu odgovara, rekla je premijerka.

Ocenila je i da veliku čast predstavlja to što je Putin odlikovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog.

Upitana da prokomentariše važnost potpisanih sporazuma, Brnabić je kao najvažnije pomenula infrastrukturne sporazume u oblasti železničkog saobraćaja, energetski sporazum u kojem je, za nju, najvažniji proširenje kapaciteta skladišta gasa u Banatskom dvoru.

Srbiji će biti potrebno još više gasa zbog veće infrastrukturne mreže – rekla je Brnabić i dodala da su za nju važni i sporazumi koji se odnose na digitalizaciju i inovacije, te da će posebnu pažnju obratiti na ugovor o saradnji sa naučno-istraživačkim centrom Skolkovo.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter