Izvor:
21.01.2019 u 06:45
0

SAMIT DVA PREDSEDNIKA: Donald Tramp i Kim Džong Un sastaće se u Vijetnamu!

Zvaničnici američke administracije planiraju da drugi samit predsednika SAD Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong-una bude održan u Vijetnamu.

Samit, planiran za februar, verovatno će biti održan u Hanoju, prestonici Vijetnama, ali se kao moguće mesto najavljenog susreta razmatra i Danang, gde je 2017. održan sastanak zemalja učesnica foruma za azijsko-pacifičku ekonomsku saradnju, kao i grad Ho Ši Min (bivši Sajgon) na jugu zemlje.

Tramp je u subotu uveče izjavio da "stvari idu veoma dobro sa Severnom Korejom" i da planira da održi drugi samit s liderom te zemlje Kim Džong-unom, na kome će pokušati da obezbedi sporazum kojim će podstaći Severnu Koreju da se odrekne nuklearnog oružja.

Dogovorili smo se da se sastanemo verovatno krajem februara. Odabrali smo zemlju, ali ćemo to objaviti u budućnosti. Kim Džong-un se veoma raduje tome, kao i ja – kazao je Tramp novinarima u Beloj kući.

Navodi da je na prvom sastanku Trampa i Kima prošlog juna u Singapuru postignut nejasan sporazum o denuklearizaciji nakon kojeg je bilo malo opipljivog napretka.

Podseća se da je generalni sekretar UN Antonio Gutereš izjavio da je "krajnje vreme" za ozbiljne pregovore između SAD i Severne Koreje, na kojima bi se iznela "mapa puta" za denuklearizaciju Korejskog poluostrva.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter