Izvor:
22.01.2019 u 18:46
0

ZBOG TERORISTIČKIH NAPADA U SIRIJI: Sud u Prištini osudio više lica!

Sud u Prištini osudio je danas jednu osobu na pet godina zatvora zbog učestvovanaja u terorističkoj grupi u Siriji.

Iz suda su saopštili da je muškarac, za koga su navedeni samo inicijali M.D., otišao u Tursku sa ženom i sinom u martu 2013. a odatle je kasnije prešao u susednu Siriju kako bi se pridružio borcima terorističke grupe Islamska država, prenosi AP.

On se u avgustu 2017. predao turskim vlastima i zatražio da ga vrate kući.

Za sada nije poznato da li će se on žaliti na odluku prištinskog suda.

U odvojenom suđenju, isti sud u Prištini, osudio je pet osoba na zatvorske kazne "za učešće u terorističkim grupama i drugim delima vezanim za terorizam."

Oni su osuđeni na zatvorske kazne u trajanju od jedne do sedam godina a kažnjeni su i sa novčanim kaznama od 600 do 3.500 evra, prenosi agencija.

Vlasti u Prištini tvrde da se nijedan građanin nije pridružio ekstremističkim grupama u Siriji i Iraku u protekle tri godine.

Veruje se da je oko 160 ljudi sa područja Kosova trenutno u terorističkim grupama u ovim državama, prenosi agencija.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter