NOVA 3 SLUČAJA GRIPA U VRANJU: Devetoro smešteno u bolnicu, dvoje prebačeno u Niš!

 

VRANJE - U Vranju potvrđena tri slučaja gripa, povećan broj pacijenata sa respiratornim infekcijama od najmlađih do najstarijih.

U Vranju su potvrđena tri slučaja gripa, a devet pacijenata hospitalizovano je na Infektivnom odeljenju ZC, sa težom kliničkom slikom. Prema rečima direktorke zdravstvenog centra u Vranju dr Ljiljane Antić situacija se razlikuje od situacije u ostalim delovim Srbije gde ima i slučajeva sa smrtnim ishodom. 

- Pet briseva poslato je na Torlak od toga kod četiri brisa nije potvrđen virus H1N1 za takozvani “svinjski grip”. Imali smo četiri pacijenta sa težim komplikacijama, jedan je transportovan u Vojnu bolnicu u Nišu, a tri na Infektivnu kliniku KC Niš - kaže dr Antić.

Direktorka Doma zdravlja, dr Jadranka Ajanović napominje da je u ZC Vranje  povećan broj pacijenata sa respiratornim infekcijama od najmlađih do najstarijih.

- U Predškolskom dispanzeru je povećan broj pacijenata sa respiratornim infekcijama, ali nismo imali slučajeve pod sumnjom na grip. U Školskom dispanzeru je bilo četvoro dece sa težom kliničkom slikom. Pod kontrolom su, ali se takođe ne radi o gripu.

- Na Opštoj medicini imamo 232 teža pacijenta sa dijagnozom akutnog bronhitisa i nekoliko pacijenata sa pneumonijom - rekla je dr Ajanović.

Prema njenim rečima stanje ovih pacijenata je stabilno. Zbog povećanog broja respiratornih infekcija posete pacijentima na svim odeljenjima Opšte bolnice u Vranju su zabranjene od prošle nedelje.

Kurir
Foto: Arhiva 

 

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:05  Čađava mehana
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
20:00  Vesti - Pregled nedelje
21:00  Sudbine
21:40  Čađava mehana
23:00  Novajlije - Izbacivanje
02:30  Posle ručka