Izvor:
19.02.2019 u 11:54
0

ANA BRNABIĆ OBJAVILA NA TVITERU: Preminuli se brišu iz biračkog spiska u roku od 24 sata!

Matične knjige umrlih od danas su povezane sa Jedinstvenim biračkim spiskom (JBS), a deo JBS-a automatski se ažurira, objavila je premijerka Srbije Ana Brnabić na svom profilu na Tviteru.

Premijerka je objasnila da to znači da će preminule osobe, u roku od 24 časa, biti ispisane iz Jedinstvenog biračkog spiska.

"Završavamo povezivanje ostalih matičnih knjiga sa JBS. Ovo je još jedan razlog zašto je bio važan prenos matičnih knjiga u elektronski format", napisala je premijerka.

Na Tviter profilu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave navedeno je da će uskoro biti povezani i Matičnu knjiga venčanih i JBS, što će unaprediti ažurnost i regularnost JBS.

Izvor:Kurir
Foto:Vijesti Online

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter