Izvor:
23.09.2016 u 20:36
0

PUNA PODRŠKA RUSIJE REFERENDUMU: Analitičari složni da je Dodikova poseta bila veoma uspešna,jer…

Brojni politički analitičari ocenjuju da je poseta predsednika Republike Srpske Milorada Dodika Moskvi vrlo uspešna.

Kako je prenela RTRS, Ruska Federacija je dala podršku Republici Srpskoj za održavanje referenduma, stav je mnogih političkih analitičara iz Srbije.

Dovoljno je i to, smatraju, što je predsednik Rusije Vladimir Putin rekao da se nada da će sve proteći u najboljem redu.

– To da je referendum pravo jednog naroda, Putin je time sve rekao. Nije bilo potrebe to ni da kaže zato što je referendum trebalo da bude jedna sasvim prirodna stvar. Uz to, vrlo je pozitivno što je na tom sastanku dogovoreno o daljim mogućnostima i unapređivanju saradnje, pogotovo ekonomske – rekao je politikolog Aleksandar Pavić.

Činjenica da je predsednik Rusije primio predsednika Republike Srpske veliki je gest, smatraju analitičari.

To, kažu, potvrđuje da je Rusiji stalo do referenduma i situacije na Balkanu.

– Moskva je jasno i glasno dala punu podršku Srpskoj, principijelnu naravno, ali ipak podršku i verovatno ličnu Miloradu Dodiku za održavanje ovog referenduma. Nije slučajno i beznačajno da je pravo na referendum pomenuto od Vladimira Putina, lidera jedne od najvećih svetskih sila – istakao je Ðorđe Vukadinović, politički analitičar.

Analitičari kažu da bi bilo teško i zamisliti veći i pozitivniji susret od ovog juče u Moskvi za Republiku Srpsku.

Tanjug
Foto: RTRS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter