Izvor:
22.02.2019 u 06:41
0

DAČIĆ: Amerika neće da dozvoli da Srbija bude konstruktivna, a da Kosovo bude loše jer to ruši njihovu koncepciju!

Do dogovora s Prištinom neće doći, jer Albanci to ne žele, ocenio je ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić.

Šef srpske diplomatije je rekao da razgraničenje Kosova nije ideja od juče, da se o tome priča godinama unazad i da je Srbija 2005. godine imala ponudu od međunarodne zajednice za podelu Kosova.

Treba voditi mudru politiku. Siguran sam da to Priština neće prihvatiti, ali oni će biti odgovorni – kaže Dačić i dodaje da se SAD najviše zalažu za postizanje nekog dogovora.

On je dodao da oni to čine zato što su videli da stvar nije završena.

I danas pričaju da je 116 zemalja priznalo Kosovo, što je laž. Cela ta tvorevina zasnovana je na lažima i zločinima – ističe Dačić.

Nemačka i Velika Britanija nagovaraju Haradinaja da ne ukine takse na robu iz Srbije i Crne Gore – kaže Dačić, naglašavajuci da je na sceni zamena uloga.

Neko misli da je Haradinaj hrabar, a oni ništa ne rade bez spoljne podrške. U ovom slučaju, Amerika im izmiče tlo ispod nogu i okreću se drugima. Amerika neće da dozvoli da Srbija bude konstruktivna, a da Kosovo bude loše, jer to ruši njihovu koncepciju – navodi Dačić.

On je kazao i da je Balkan uvek bio bure baruta, ali da je neko sa strane stalno potpaljivao fitilj.

Kad se neko iz Bosne i Hercegovine sretne u Sidneju ili Njujorku, tada smo kao braća rođena, a ovamo ratujemo. Treba da bude obrnuto, da radimo za zajednicke interese – kazao je Dačić.

Ako predsednik Turske Tajip Redžep Erdogan kaže da je njihova ''žila kucavica'' u Sarajevu, ja isto tako kažem da je naša žila kucavica u Banjaluci ili Bijeljini, ne vidim u čemu je problem – rekao je Dačić.

Srbija bi trebalo da uči od Hrvata i Slovenaca koji su raspad Jugoslavije iskoristili za svoje interese. – Mi Srbi volimo da pričamo, a da ništa ne radimo – kaže Dačić.

Ćutite i radite, zato treba da imamo plan. Onaj ko se busa u prsa neće nikad ništa da uradi – poručio je šef srpske diplomatije.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter