Izvor:
22.02.2019 u 16:53
0

POTPISAN UGOVOR: Aerodrom ,,Morava“ biće korišćen i za civilni saobraćaj!

Ugovor o korišćenju dela aerodroma "Morava" u Lađevcima za civilni, a ne samo vojni saobraćaj, potpisali su danas u Kraljevu ministar odbrane Aleksandar Vulin i direktor Aerodroma Srbije Zoran Pavlović.

Potpisivanju je prisustvovala i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ministarka Mihajlović je zatim sa Pavlovićem potpisala Ugovor o nenovčanom ulogu Republike Srbije u privredno društvo Aerodromi Srbije.

Vulin je rekao da otvaranje dela aerodroma "Morava" za civilni saobraćaj stvara veliku perspektivu za Kraljevo i za Srbiju i mogućnost da svetu pokažemo naše manastire, da razvijamo verski turizam i ekonomiju.

Svako ulaganje u vojsku Srbije je ulaganje u život svakog građanina, rekao je Vulin i dodao da što je vojska jača, opremljenija i zadovoljnija, to će biti i svi naši građani i zemlja.

– Potpisivanje ugovora je velika stvar za Kraljevo, koje je konačno dobilo pravu vezu sa svetom – rekao je Vulin.

On je naveo da će vojni deo aerodroma Morava ostati u funkciji očuvanja bezbednosti.

– Gde je vojska tu je red, tu je zakon, tu je uspeh – istakao je Vulin nakon potpisivanja.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić rekao je novinarima nakon potpisivanja da je potpisivanje ugovora velika stvar ne samo za Kraljevo, već i za Moravički, Šumadijski i Raški okrug.

Najavio je da će prvi civilni avion sa aerodroma u Lađevcima poletiti krajem juna ove godine i dodao:

– Zahvaljujući tome svet će moći da vidi manastire Žica, Studenica, srednjovekovni grad Maglič, a poljoprivreednici će moći da izvoze voće i povrće – rekao je Terzić.

Dodao je da je aerodrom Morava naš prozor u svet o kome su generacije Kraljevčana sanjale, a sada je konačno otvoren.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter