Izvor:
25.09.2016 u 12:52
0

OTVORENA BIRAČKA MESTA: Počeo referendum o Danu Republike u RS!

U Republici Srpskoj danas u 7.00 sati otvorena su biračka mesta na kojima će se građani izjašnjavati na referendumu da li žele da se 9. januar i ubuduće obeležava kao Dan Republike u RS.

Zvaničnici RS pozvali su građane da masovno izađu na birališta i dostojanstveno odluče da li žele da 9. januar bude rođendan RS. Pravo glasa u RS ima 1. 219. 399 građana i oni će se izjašnjavati na oko 1. 900 glasačkih mesta Glasačka mesta će biti otvorena do 19.00. Na pet biračkih mesta drzavljani RS, koji se zateknu danas u Srbiji moći će da se izjasne u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Subotici i Pančevu.

Prema najavama iz Komisije za sprovođenje referenduma, prvi preliminarni rezultati, mogu se očekivati već tokom noći. Izlaznost građana biće saopštavana na svaka dva sata, počev od 9 sati ujutru.

Kada je reč o glasanju građana Brčko distrikta, oni će moća da se izjašnjavaju u susednim lokalnim zajednicama Donjem Žabaru i Bijeljini, odnosno u Lončarima i Donjoj Bukovici. Inače, državljani RS moći će, osim u Srbiji, da se izjašnjavaju i u Austriji, Belgiji, Rusiji, Nemačkoj, Švajcarskoj, u većem broju gradova u tim državama, o čemu će biti blagovremeno obavešteni.

Referendum ima savetodavni karakter, odnosno daje mišljenje o aktu koji će tek biti donesen, u parlamentu Srpske, u skladu sa većinskim izjašnjavanjem građana na referendumu, a nakon referenduma on je obavezujući.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter