Izvor:
25.09.2016 u 18:57
0

ŠUTANOVAC NA ČELU DEMOKRATA: Pajtić razočaran odlukom članstva, dao ostavku!

Na izborima za novo rukovodstvo Demokratske stranke, prema prvim rezultatima glasanja, vodi Dragan Šutanovac sa 59 odsto glasova. Na drugom mestu, prema sinoć prebrojanim glasovima, je Zoran Lutovac sa 19 odsto glasova, zatim Bojan Pajtić sa 16,9 odsto glasova i Srboljub Antić sa 5,12 odsto glasova, rekao je predsednik Izborne komisije Dušan Dinčić u sedištu glavnog odbora DS. Na unutarstranačkim izborima glasalo je 12.000 članova DS.

Kandidati za potpredsednike su: Gordana Čomić, Nataša Vučković, Tamara Tripić, Miloš Ðajić, Nada Kolundžija, Nađa Higl, Dragoslav Šumarac, Igor Salak, Dragan Domazet, Bogdan Tatić, Jovan Marković i Branislav Lečić.

Ukoliko bude potvrđen izbor Šutanovca, on će biti šesti predsednik DS od uvođenja višestranačja u Srbiji.

Bojan Pajtić, koji je juče poražen na unutarstranačkim izborima za predsednika demokrata, podneo je danas ostavku na mesto šefa poslaničke grupe DS u Skupštini Srbije jer, kako je rekao, ne deli u potpunosti vrednosti i politički rezon novoizabranog rukovodstva stranke.

Članstvo DS donelo je odluku da stranku vode "Šule, Kena i Balša, odustavši od višedecenijske prednosti koju je, u odnosu na ostale organizacije, imala", naveo je Pajtić na svojoj fejsbuk stranici. On je dodao da taj izbor poštuje, ali da među izabranim rukovodiocima nema narodnih poslanika kojima bi ustupio poziciju šefa poslaničke grupe.

Međutim, ipak osećam obavezu da podnesem neopozivu ostavku na tu dužnost, na koju ste me pre nekoliko meseci izabrali – rekao je Pajtić.

Šef poslaničke grupe, dodaje, mora biti neko ko će u potpunosti deliti vrednosti i politički rezon onih koji stranku vode. Bivši predsednik DS smatra da je od ponovnog osnivanja DS i predsednikovanja Dragoljuba Mićunovića komparativna prednost te stranke bila to da su njeno rukovodstvo činili ljudi koji su bili znatno "obrazovaniji, rafiniraniji i u profesionalnom smislu utemeljeniji" nego vrhovi konkurentskih, ali i demokratama bliskih partija.

Nadam se da će novi pristup i većinske odluke članova omogućiti da DS dopre do srca novih birača, onih, koji su nam do juče bili nedostupni – zaključuje Pajtić.

Tanjug
Foto: Twitter/MickoPetkovic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter