Izvor:
13.03.2019 u 18:00
0

POSLANICA EVROPOSKOG PARLAMENTA TANJA FAJON: ,,Imam veliko poverenje u Federiku Mogerini“!

Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon ocenila je obraćanje šefice EU diplomatije Federike Mogerini Savetu bezbednosti kao traženje podrške članica tog tela UN u finalizaciji dogovora Beograda i Prištine zbog želje da se ovo pitanje pitanje okonča na pozitivan način.

– Imam veliko poverenje u Federiku Mogerini. Znam da je dijalog između Srbije i Kosova veoma značajan ne samo za nju već i za celu EU. U pitanju je proširenje na Zapadni Balkan – izjavila je Fajon.

Ona je ocenila da Visoka predstavnica EU želi da kraj svog mandata "zaokruži pozitivnom pričom".

– I to nije samo zbog toga što se ovo pitanje nalazi visoko na agedni Evropske komisije i same Federike Mogerini već da bi ljudi na obe strane živeli normalno – smatra je Fajon.

Ona je ponovila da je i Evropski parlament u više navrata pozivao na što brži nastavak dijaloga, što je, kaže, u interesu svih.

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini u obraćanju SB UN izjavila je da je za nastavak dijaloga Beograda i Prištine neophodno da Kosovo ukine tarife i porucila da finalni sporazum mora biti u skladu sa medunarodnim pravom, ali i dobiti podršku Saveta bezbednosti UN.

– Vaša uloga jeste i biće ključna, a mi smo spremni, i ja lično, da tim povodom intenziviramo razgovore sa svim članicama Saveta bezbednosti UN – izjavila je Mogerini juče u Njujorku.

Izvor: Tanjug
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter