Izvor:
06.05.2016 u 02:18
0

BEOGRAD ZAHTEVA: Vizna liberalizacija i za Srbe bez kosovskog pasoša

evropskiparlament
Beograd će od Evropske unije zahtevati da se šengenske vize ukinu i za imaoce pasoša Republike Srbije izdatih u Kooordinacionoj upravi, preneo je danas sajt Kos sev.

– Beograd će zahtevati od EU da vizna liberalizacija važi i za srpski narod koji živi na Kosovu i Metohiji, bez obzira na to koja dokumenta poseduju – ističe se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom toj sajtu.

Najnoviji predlog Evropske komisije o prebacivanju Kosova na listu bezviznog režima za kratke boravke u zoni Šengena ne treba da važi za vrstu dokumenta već za sve stanovnike teritorije kojoj je data liberalizacija piše u odgovoru.

Evropska komisija je u utorak predložila Savetu EU i Evropskom parlamentu da ukine vize za građane Kosova za kraći boravak u zemljama "šengenske zone". Komisija je takođe objavila i pozitivnu procenu u kojoj se navodi da je Kosovo ispunilo zahteve za viznu liberalizaciju.

Komesar EU za migracije i unutrašnja pitanja Dimitris Avramopulos izjavio je u Prištini da će, nakon donošenja preporuke o viznoj liberalizaciji za građane Kosova, biti priznati samo kosovski pasoši.

Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter