Izvor:
15.03.2019 u 08:38
0

TAČI: Kosovo će na pretnje iz Srbije odgovoriti vojskom i policijom!

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da će Kosovo "na pretnje iz Srbije" odgovoriti vojskom i policijom, kao prava država.

Kao vrhovni komandant Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) kažem, Kosovo će direktno odgovoriti na svaku pretnju Srbije. Odgovoriće vojskom i policijom ako Srbije ne prestane s ratnohuškačkom retorikom – rekao je Tači.

On je naveo da je podela Kosova stara srpska ideja, ali da se to neće dogoditi.

Beskompromisno ćemo štititi naš integritet i nezavisnost – rekao je Tači.

Prema njegovim rečima, o sporazumu s Beogradom odlučivaće se na referendumu, a potrebna je i dvotrećinska većina u skupštini, odnosno glasovi 80 poslanika.

Ne verujem da postoji poslanik koji bi glasao protiv pripajanja (Preševske) Doline s Kosovom – rekao je Tači, koji je ideje o međunarodnoj konferenciji o Kosovu i Balkanskoj uniji nazvao opasnim.

To neću dozvoliti, rekao je Tači i naveo da je Kosovo suočeno sa procesom koji je tražila međunarodna zajednica i potrebom Kosova i Srbije za priznavanje i dijalog.

Tači je rekao da je protiv međunarodne konferencije o Kosovu – jer to podrazumeva da se i Rusija uključi, i dodao da je dobro što je ta tema zatvorena.

Otvorena je i ideja o Balkanskoj uniji. To je bila opasna ideja. Za nas važi Evropska unija. Naša budućnost su NATO i EU – ta unija, ali ne i regionalna unija. To je nedopustivo – rekao je Tači.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter