Izvor:
15.03.2019 u 14:27
0

IVICA DAČIĆ KOMENTARISAO IZJAVU RAMUŠA HARADINAJA: “ Oni sami rade na svoju štetu i ja im se ne bih mešao u taj posao!“

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da nije pretnja kada Srbija kaže da će braniti Srbe na KiM, ukoliko dođe do napada na njih, već upozorenje Prištini da se ne igraju vatrom.

Dačić je tako reagovao na izjavu Hašima Tačija da će "Kosovo na pretnje iz Srbije odgovoriti vojskom i policijom".

– Nikakve pretnje ne dolaze iz Srbije. Nije pretnja kada Srbija kaže – ako napadnete Srbe, mi ćemo da ih branimo. Šta treba da mu kažemo – slobodno napadnite– rekao je Dačić na pres-konferenciji sa šefom diplomatije Granade.

On je istakao da je i međunarodnim predstavnicima rečeno da će, ukoliko KFOR ne garantuje bezbednost, na šta je obavezan po rezoluciji SB UN 12 44, i ako dođe do oružanog napada na Srbe – Srbija braniti Srbe.

– To niko ne može da nam zabrani, jer onda Rezolucija 1244 ne postoji. Ne da ne postoji, nego nije na snazi- rekao je Dačić.

On je ukazao da ne može da se ne poštuje najvažniji deo te rezolucije, koji govori da su jedine bezbednosne snage KFOR, koji mora da garantuje bezbednost Srba.

Takav stav nije pretnja, već upozorenje da se ne igraju vatrom, podvukao je Dačić.

– Najveća pretnja za njih same su – oni sami– naglasio je on.

Kako je rekao, pored svega što je Beograd uradio, jedan od najvažnijih faktora koji je doprineo pozicije Beograda su postupci Prištine.

– Oni sami rade na svoju štetu i ja im se ne bih mešao u taj posao, da prave štetu sami sebi- rekao je Dačić.

Komentarišući izjavu Ramuša Haradinaja da će ukinuti takse kada Tramp pozove na razgovore, Dačić je ironično prokomentarisao:

– On je sada neka velika, važna ličnost, pa će ga Tramp pozvati.

Kako je rekao, zanimljivo je da niko više ne razmišlja o tome kako će da se dođe do nekog kompromisa, već Priština sada samo razmišlja o tome kako da ukinu takse, a da ne ispadnu glupi.

– Zato su i o doneli platformu, da kažu – sada smo ukinuli takse, jer smo doneli platform. A, tu platformu mogu da okače kao dnevne, zidne novine u skupštini, u hodniku. I to u prizemlju, ili u podrumu- rekao je Dačić.

On je ponovio da nije dobro sve ono što radi Priština, ali da mogu tako da nastave, jer su na dobrom putu da izgube sve što su uradili i dobili.

– Sad su konačno svi mogli da vide koga su podržavali, i koliko su oni privrženi zapadu i koliko će da poslušaju zapad– rekao je Dačić.

Dodao je da lično nema ništa poritv da im EU omogući viznu liberalizaciju, ali da im neće dati, jer i Unija zna da će svi da odu tamo.

– Kad je Kosovo toliko dobro, znam što im ne daju vize? Podržavaju ih da uđu u Interpol, a ne daju im viznu liberalizaciju– rekao je Dačić.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter