Izvor:
17.03.2019 u 12:58
0

PREDSEDNIK VUČIĆ O POGROMU IZ ZGRADE PREDSEDNIŠTVA: „Srbija će uvek biti odlučna da sačuva svoj narod i državne interese!

Predsednik Aleksandar Vučić se danas u 12h obratio građanima iz Predsedništva Republike Srbije povodom današnjih petanest godina od pogroma koji se desio na Kosovu i Metohiji kao i sinoćnjeg upada u zgradu RTS-a.

Na samom početku svog obraćanja Vučić je podsetio da je na današnji dan došlo do progroma na KiM-i kada je proterano ukupno ćetiri hiljade dvanaest Srba iz šest gradova i devet sela, nastradao je vweliki broj ljudi i dva sela Slatine i Svinjare su potpuno izbrisani.

– Naša je obaveza petnaest godina kasnije, a tada je bilo trideset i osam vojnika KFOR-a iz trideset i osam, zemalja i osam hiljada UN policajaca iz pedeset i dve zemlje. Plašim se da su danas Srbi iz KiM pogotovo imajući u vidu činjenicu da nije formirana zajednica srpskih opština, da nije ništa učinjeno da se ostvare norme Briselskog sporazuma a uvedene su takse protiv Srbije i srpskog naroda i ono što je najvažnije doneta je jedna platforma koja nije platforma za dijalog nego protiv dijaloga.– rekao je gosposin Vučić i napomenuo:

– Republika Srbija će štiti svoj narod na Kosovu i Metohiji i čuvti ga ukoliko oni koji treba da čuvaju naš narod ne urade svoj posao! Čini mi se da NATO nije dobrp razumeo svoju ulogu. Njihov posao je, po rezoluciji 1244, da čuvaju naš narod na svakom mestu na KiM-u zaštite naš narod. Mi im šaljemo jasnu poruku da želimo da razgovaramo sa njima, da uvek želimo da budemo u dobroj komunikaciji sa njima ali da od njih očekujemo da reaguju u svakom trenutku u kojem srpski narod bude ugrožen. Ukoliko NATO ne bude u stanju da sprovede u delo to sve, ima ko će biti u stanju da zaštiti naš narod. Takođe, ponoviću ono što je veoma važno, zbog celog sveta a to je da mi želimo dijalog i da nastavimo razgovore , da svojom platformom, taksama i svim drugim neki drugi pokazuju da neće nastavak dijaloga. Taj dijalog želimo jer smatramo da je postizanja kompromisnog rešenja najvbolje a ako ga neko ne želi, onda to treba jasno i nedvosmisleno da kažu. Srbija će uvek biti spremana za razgovore i za dijalog ali dovoljno čvrsta i odlučna da sačuva svoj narod i svoje vitalne nacionalne i državne interese.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter