Izvor:
19.03.2019 u 13:17
0

VUČIĆ NAJAVIO: Još 8,4 miliona evra za projekte u Republici Srpskoj!

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija uložiti 8 miliona 405 hiljada evra u projekte u opštinama u Republici Srpskoj i BiH.

– Ta sredstva će biti na raspolaganju kao što smo činili i u ranijem periodu. Kad to budemo platili, biće to ukupno oko 32 miliona evra bespovratnih sredstava – rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare posle sastanka sa Miloradom Dodikom.

On je rekao da su se o tome dogovorili i sa premijerkom Anom Brnabić i da će Srbija u toku ove godine želi da pomogne svakoj opštini u Republici Srpskoj, ali i u Federaciji, ukoliko dobije zahteve, pa i u opštinama koje nisu većinski srpske.

Reč je o projektima rekonstrukcije domova zdravlja i škola, domova za starija lica, izgradnje vrtića, mokrih čvorova, omladinskih kampova, rekonstrukcija škola, dnevnih centara za decu sa poteškoćama u razvoju, ambulanti, sportskih dvorana

Projekti su predviđeni za Dubicu, Novi grad, Gradišku, Prnjavor, Banjaluku, Kneževo, Šipovo, Teslić, Doboj, Brod, Šamac, Pelagić, Bjeljinu, Zvornik, Bratunac, Vlasenica, Šekovići, Rogatica, istočno Sarajevo, Pale…

Predviđena je i izgradnja poslovnih i proizvodnih hala u nerazvijenim opštinama Republike Srpske.

Vučić je rekao da je sa Dodikom govorio i o drugim važnim pitanjima i da su se saglasili da su mir i stabilnost od ključnog značaja za ekonomski napredak i razvoj.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter