Izvor:
25.03.2019 u 12:18
0

PRIŠTINA: Haradinaj smenio Mikićevu zbog objave da je NATO počinio genocid nad Srbima!

Dan nakon objave na Fejsbuku zamenice kosovskog ministra pravde Vesne Mikić da je NATO počinio genocid nad Srbima, premijer Ramuš Haradinaj doneo je odluku da je razreši dužnosti, uz tvrdnju da su takve izjave "govor mržnje".

Vesna Mikić je u nedelju na svom profilu napisala da je NATO kampanja protiv Savezne Republike Jugoslavije usledila nakon decenije borbe protiv albanskih terorista, kao i da je NATO izvršio namerni genocid.

Na današnji dan, pre tačno 20 godina nad jednom suverenom zemljom koja se deceniju unazad borila protiv albanskog terorizma u okviru svojih granica, izvršen je namerno planiran genocid od strane NATO alijanse – objavila je Mikićeva na ovoj društvenoj mreži.

Ova objava bila je povod za Haradinajevu odluku da je smeni.

U Vladi i institucijama Republike Kosovo, nema državnih zvaničnika, bez obzira na etničku pripadnost, koji vređaju zajedničke evroatlantske vrednosti. Naročito pošto je država Kosovo stvorena upravo na osnovu ovih vrednosti. Izjava zamenice ministra u Ministarstvu pravde, Vesne Mikić, da je NATO bombardovanje bilo genocid nad srpskom državom i narodom, neprihvatljivi su i poklapaju se sa govorom mržnje, i kažnjivi su Ustavom i zakonom. Stoga sam danas sa dužnosti razrešio zamenicu ministra Vesnu Mikić – napisao je Haradinaj na Fejsbuku, uz fotografiju zvanične odluke o smeni.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter