Izvor:
25.03.2019 u 19:37
0

VUČIĆ: Uskoro će biti položen kamen temeljac za kinesku fabriku guma u Zrenjaninu!

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će predstojećeg vikenda, 30. ili 31. marta, biti položen kamen temeljac za kinesku fabriku guma "Šangdong Linglong" u Zrenjaninu.

– To menja ceo srednji Banat. Ne samo Zrenjanin, već i Žitište, Sečanj, Crnju i Novi Bečej – rekao je Vučić posle sednice Predsedništva SNS.

Podsetio je da je kineska investicija vredna gotovo milijardu evra.

– To je nešto novo za Banat. I u Pančevu se uskoro otvara fabrika. To su dve velike stvari u Banatu, koji je mnogo osiromašio u prethodnom periodu – rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara o eventualnoj velikoj investiciji "Folksvagena", Vučić je rekao da je ona po pitanju ekonomije možda od najvećeg značaja za našu zemlju i ponovio da ne sme da iznosi detalje, kako ne bi ugrozio pregovore.

– Da li ćemo uspeti, u trci je pet zemalja, mislim da ćemo biti u krugu tri zemlje. To je sve što mogu da kažem – rekao je Vučić.

Na pitanje kada očekuje da ta kompanija donese odluku u kojoj zemlji će praviti fabriku, Vučić je rekao da nije siguran da li će biti u aprilu ili maju.

– Ne smem da govorim o tome, to je sve što mogu da kažem – dodao je on.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter