Izvor:
25.03.2019 u 20:32
0

DANE: Nemačka jeste ključni igrač EU za kosovsko pitanje!

Direktor Predstavništva Fondacije Konrad Adenauer u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj Feliks Dane rekao je danas da Nemačka jeste ključni igrač koji generiše politiku oko kosovskog problema.

Mislim da je Nemačka svakako ključni igrač kada se radi o politici EU, jednostavno zato što je u ''teškoj kategoriji'' EU članica" – izjavio je Dane nakon Foruma "Bregzit – Izazovi za Evropsku uniju i zapadni Balkan", na kojem je učestovao kao govornik.

Na pitanje koji je definitivni stav Nemačke, odnosno da li je rešenje samo priznanje ili postoji kompromis na koji bi Nemačka pristala, on je rekao da smatra da je njegova zemlja uvek okrenuta ka konsenzusu.

Nemačka pokušava da provede problem kroz multilateralne institucije, što znači da će uvek pokušati da nađe rešenje koje inkorporira više od njene pozicije – rekao je on.

Dane je dodao da, ako Nemačka ne može da nađe takav zajednički osnov, ona ne može biti ključni igrač koji će stvar gurati napred ili vući unazad, već je to onda pitanje stava čitave Evropske unije.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter