Izvor:
19.04.2019 u 07:31
0

ŠOK U APATINSKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI: Ambasador Skot na održanom predavanju pokazao kartu Srbije bez Kosova! Usledilo je OVO!

Ambasador SAD-a u Srbiji, Kajl Skot, sem što je održao predavanje učenicima Osnovne škole "Žarko Zrenjanin", što je izazvalo negativne reakcije dela roditelja i građana, pred učenike je izašao i sa mapom Srbije bez Kosova!

Nakon što su učenici, u većini, počeli glasno da negoduju rečima "Kosovo je Srbija", ambasador je, bez reči, prebacio na sledeći slajd i nastavio predavanje kao da se ništa nije desilo. Predavanju su, osim učenika, prisustvovali i direktorka škole i nekoliko nastavnika.

Informacija o mapi je procurila u javnost tek po objavi vesti o poseti ambasadora Skota apatinskoj osnovnoj školi. I to, u komentarima roditelja dece koja su prisustvovala predavanju.

– Zgrozio sam se kad mi je sin ispričao kako je, tokom predavanja, na jednom od slajdova ambasador prikazao čak tri mape Srbije, sve tri bez Kosova! Tek kad su deca počela masovno da viču da je Kosovo Srbija, on je prebacio na sledeći slajd i nastavio predavanje. Nisam mogao da verujem da se to moglo dogoditi u sred Srbije, u sred škole, pred direktoricom i nastavnicima i da to prođe bez njihove reakcije i protesta! Da deca nisu ispričala, za to se ne bi ni znalo. Sramota – kaže Nebojša Medić, otac učenika koji je prisustvovao spornom predavanju američkog ambasadora.

Izvor: Espreso
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter