Izvor:
19.04.2019 u 09:30
0

IVICA DAČIĆ: Ideja dvostrukog suvereniteta za Srbiju je neprihvatljiva!

Ivica Dačić izjavio da se očekuje da će na predstojećem sastanku u Berlinu verovatno biti izvršen dodatni pritisak na Beograd i Prištinu da nastave dijalog.

Ministar spoljnih poslova Srbije je rekao da je za to potrebno da Priština ukine takse.

Na Srbiju se vrše dodatni pritisci kako bi se Priština odobrovoljila da ukine takse – rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, takođe se nagađa o dvostrukom suverenitetu koji nije zvanično predložen kao rešenje kosovskog problema. On kaže i da je ta ideja za Srbiju neprihvatljiva.

Dačić je pojasnio da dvostruki suverenitet znači da će na severu Kosova posle desetak godina moći da se održi referendum.

To rešenje podrzumeva da Srbija prizna Kosovo, da taj deo (sever Kosova) bude pod dejstvom dvostrukog suvereniteta, a da se nekada održi referendum. Po Srbiji, to je jedna ideja koja je neprihvatljiva – kazao je Dačić.

On je rekao da to rešenje niko nije zvanično izdao i dodao da ono ne postoji nigde na svetu i da ne vidi zašto bi Srbija to prihvatila.

On je kazao da je samit u Berlinu 29. aprila na kome će biti nemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsednik Emanuel Makron i predstavnici Beograda i Prištine, sazvan na ogromno iznenadjenje Brisela.

Mnoge zemlje su nezadovoljne što se održava, kao što su Austrija i Italija. Igraju se geopolitičke igre ne samo sa Ruisjom i Kinom, već unutar zemalja zapada – rekao je Dačić.

Izvor: B92
Foto: Twitter/InSerbia News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter