Izvor:
24.04.2019 u 17:02
0

DAČIĆ I VOLSKI ZAKLJUČUJU: Bilateralna saradnja Srbije i Gruzije na visokom političkom nivou!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u Tbilisiju sa potpredsednikom Parlamenta Gruzije Georgom Volskim koji je posebno istakao važnost međunarodnog prava, principa teritorijalnog integriteta kao i poštovanja ovih postulata kao osnova u međunarodnim odnosima.

Zajednički je konstatovano da je bilateralna saradnja dve države na visokom političkom nivou, za šta je potvrda i nedavna poseta Republici Srbiji visoke parlamentarne delegacije iz Gruzije, ali i da je neophodno saradnju upotpuniti razvojem u oblasti ekonomije za šta postoji veliki potencijal i interes, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je sagovornika upoznao i sa procesom reformi koje sprovodi Vlada Srbije i tokom evropskih integracija.

Obostrano je zaključeno da je nastavak saradnje parlamenata dve države važan segment u opštem unapređenju bilateralnih odnosa i da će se nastaviti sa razmenom poseta parlamentaraca kako bi se veze, saradnja i zajednički rad dodatno obogatili razmenom iskustava i zajedničkim radom na zaštiti teritorijalnog integriteta obe države, kao i razmenom iskustava u evropskim integracijama.

Volski je upoznao Dačića sa prioritetima i zadacima rada parlamenta, kao i sa ostvarenim rezultatima u cilju unapređivanja parlamentarizma u Gruziji.

Dačić se upisao u knjigu počasnih gostiju Parlamenta Gruzije.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter