Izvor:
03.10.2016 u 03:24
0

MIHAJLOVIĆ: Šešelj nema šanse, neću glasati za Jankovića!

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izlavila je za Kurir da nema nikakvu bojazan da bi Vojislav Šešelj mogao da pobedi na predsedničkim izborima sledeće godine.

Srbija danas i Srbija iz doba Šešelja je potpuno drugačija. Danas je to moderna, razvijena, poštovana i otvorena zemlja. Zar stvarno mislite da iko u Srbiji želi da se vrati u doba Šešelja, u vreme negovanja prostakluka, do zatvrenih granica, bede, sankcija, goriva u plasničkim flašama, redova… Nismo to zaboravili. Šešelj nema šanse zato napada sve koji ga prozovu da pogleda u kalendar ili ogledalo, rekla Mihajlović.

Odgovarajući na kritike da se nije oglasila oko mogućnosti da Saša Janković bude zajednički kandidat opozicije i da bi glasala za njega, Mihajlović kaže:

Jedina sam u SNS koja je do sada javno rekla da neću glasati za Sašu Jankovića ako se kandiduje za predsednika Srbije. Ja sam članica SNS, Predsedništva stranke, predsednik SNS Aleksandar Vučić me je izabrao za potpredsednicu Vlade i ministarku i uvek ću podržati kandidata moje stranke. Druge nisam čula na ovu temu.

Mihajlović je istakla i da nedavnu izjavu ministra Aleksandra Vulina da neće imati podršku vladajuće koalicije ukoliko se kandiduje nije doživela kao kritiku

Moj kolega ima pravo da kometariše šta god misli da treba. Moje je da objasnim kako će SNS birati predsedničkog kandidata i da je za to presudna podrška Vučića. Očekujem da će i ostale članice koalicije podržati predsedničkog kandidata SNS. Bilo bi neozbiljno da lideri stranaka koji sede u Vladi vode kampanju protiv kandidata koga je podržao predsednik Vlade u kojoj sede.

Na pitanje zašto baš nju kao visokog funkcionera SNS uvek tergetiraju kao predsedničkog kandidata oda odgovaora.

Uporno targetiraju žene koje odbijaju da igraju po tzv. muškim pravilma. Trudim se da vodim žensku politiku, a to nije lako. Jer da bi žene opstale u politici uglavnom su prinuđene da se povinuju pravilima i da vode “mušku” politiku. I ne znam šta više da kažem na to što me guraju za predsedničkog kandidata. U SNS nismo razgovrali o predsedničklim izborima, niko mi nije ponudio tako nešto i ne očekujem to.

Na pitnaje da li Tomislav NIkolić moće da pobedi na sledećim izborima Mihajlović kaže da će SNS o tome razgovarati tek u martu sledeće godne.

Lično, mislim da je Tomislav Nikolić bio možda i prvi predsednik svih građana Srbije jer se sam povukao sa mesta predstanika stranke i to kada je ona pobedila na izborima. To poštujem.

Izvor:Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter