Izvor:
03.10.2016 u 19:40
0

BURA U BUJANOVCU: Albanci menjaju ime glavnog trga?!

Zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić izjavio je da priča o preimenovanju centralnog gradskog trga nije završena i da je na potezu Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić izjavio je danas da priča o preimenovanju centralnog gradskog trga, umesto vožda Karađorđa u Trg Skenderbega, nije završena i da je na potezu Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Arsić je u izjavi FoNetu objasnio da je u Bujanovcu već promenjen naziv 19 ulica u kojima pretežno ili isključivo žive Albanci, ali je za to bilo konsenzusa srpskih i albanskih odbornika.

Te ulice su već dobile imena albanskih književnika i javnih radnika. Pošto nije bilo konsenzusa, centralni gradski trg i dalje nosi naziv Trg Karađorđa Petrovića, rekao je Arsić.

Arsić je podsetio da su na sednici 30. juna 22 odbornika iz albanske zajednice, pozicije i opozicije, glasala za promenu naziva trga, dok je 14 odbornika srpske zajednice bilo protiv.

Takav predlog je upućen Ministarstvu, koje je tražilo i mišljenje Saveta za međunacionalne odnose u Bujanovcu. Taj savet je zasedao 19. septembra, opet je bilo preglasavanja, četiri za, tri protiv, rekao je Arsić.

Arsić je rekao da je takva odluka poslata Ministarstvu, ali ukazuje da promena imena trga nije najvažnija stvar u Bujanovcu.

Tamo gde se dogovorimo nije sporno da menjamo. Ali, sigurno da, ukoliko se to desi podići će se političke tenzije. Za srpsku zajednicu u ovom trenutku je neprihvatljiva takva promena, jer zadire u njena verska i nacionalna osećanja, objasnio je Arsić.

Novosti
Foto: Bujanovac.org

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter