Izvor:
04.10.2016 u 15:10
0

PREDSEDNIK REPUBLIKE NAJAVLJUJE: Vojska mora da brani granice od migranata

Srbija neće dizati ograde, ali će zatvoriti granice za migrante tako što će podići vojsku – rekao predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Ova Nikolićeva izjava stigla je nakon što je juče najavio da će Srbija, ako zemlje Evropske unije ne budu prihvatale migrante, morati da pooštri mere.

– Nemoguće je da Srbija postane nekakav azil, karantin, prihvatilište na neodređeno vreme za migrante. Mi nemamo mogućnosti, kapacitet, niti smo u to umešani, osim kao zemlja koja je tranzitna – rekao je Nikolić za "Kurir".

On napominje da je zvaničnicima u Briselu otvoreno rekao da „taj princip levka ili peščanog sata, u kome ne izlazi ništa na drugu stranu“, Srbija ne može da izdrži.

– To je moje staro mišljenje, nije ništa novo i nije menjano. Sprečićemo migrante kao one države koje nisu podigle ogradu, a obezbedile su granice. Ja sam još pre nekoliko meseci odobrio da vojska pomogne policiji u obezbeđivanju granica. Sigurno nećemo dizati žicu. Možemo da ih sprečimo, a da pritom nikome ne nanesemo bilo kakvu fizičku povredu – objašnjava predsednik za Kurir.

On kaže da situacija nije toliko alarmantna, a da realizacija ove odluke zavisi od Vlade Republike Srbije:

– Vučić zna moje stavove, ja znam njegove i mislim da su istovetni. Mislim da smo se po ovom pitanju pokazali mnogo bolje nego članice EU, te ne verujem da ćemo snositi nekakve posledice s njihove strane, a to misle i u Briselu – kaže Nikolić.

Blic
Foto: Twitter / Томислав Николић

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter