parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

BIO DEMONSTRANT, A SADA JE RAZOČARAN: Evo zašto Marko Đurič danas drugačije gleda na 5. oktobar!

 

Sve one koji su razočarani dešavanjima posle 5. oktobra ne mogu da krivim, zato što im i sam pripadam, kaže Marko Ðurić, učesnik tih događaja, a danas direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ðurić, koji je učestovao u demonstracijama posle kojih je srušen režim Slobodana Miloševića, kaže da ima mnogo onih koji se osećaju izneverenim onim što se dešavalo nakon tog datuma.

Većina građana Srbije 2000. godine nadala se da će određena pitanja i problemi biti rešeni, kaže Ðurić.

- Rečeno im je od strane onih koji su tada i spolja i iznutra podržavali takav razvoj događaja da su Kosovo i Metohija i Crna Gora demokratsko pitanje koje će biti rešeno onog momenta kad bude došlo do promene vlasti, da je pitanje ekonomskog stanja u zemlji, razvoja kroz privatizaciju, nešto što će takođe biti rešeno odmah nakon promene vlasti... Mislim da u tom smislu ima mnogo onih koji se osećaju izneverenim - kaže Ðurić za Tanjug.

On smatra da je, u svakom slučaju, veoma važno da Srbija ima što je moguće više datuma i dana koji nas ujedinjuju i okupljaju.

- Smatram da je vreme majstorsko rešeto, treba da se koncentrišemo na datume koji nas ujedinjuju, a sve one koji su razočarani onim što se dešavalo nakon 5. oktobra ne mogu da krivim zato što i sam pripadam takvima - kaže Ðurić.

Dodaje, međutim, da šta god danas kažemo o 5. oktobru neko će biti uvređen, što, primećuje, dobrim delom govori i o karakteru tog datuma. 

Tanjug
Foto: Twitter/markodjuric

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
08:45 TOP - SHOP
09:00 Bolja zemlja
10:40 TOP - SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:00 Parovi - Nedeljni ručak
16:00 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:30 Glamur
19:00 Upoznajte Parove
20:05 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live