Izvor:
10.05.2019 u 05:58
0

KFOR MENJE TABLE DUŽ LINIJE KIM-A I SRBIJE: Sve u cilju da ne bi „slučajno prešli administrativnu liniju razgraničenja“…

U narednom periodu KFOR će, angažujući civilnu firmu, zameniti postojeće table duž administrativne linije Kosova i Metohije sa Srbijom.

Table su, kako navode u toj međunarodnoj organizaciji, u veoma lošem stanju zbog izloženosti vremenskim prilikama.

Portparol KFOR-a Vinčenco Graso rekao je da se od petka 10. maja znakovi zamenjuju kako bi se izbeglo da pripadnici KFOR-a i UNMNIK-a prekrše sporazum sa Vojskom Srbije tako što bi "slučajno prešli administrativnu liniju razgraničenja".

On je kazao da je administrativna linija uspostavljena u vojne svrhe i da nema nikakve veze sa zvaničnim sadašnjim ili budućim granicama.

Odgovarajući na navode da su Srbi uplašeni i zbunjeni najavljenim aktivnostima KFOR-a, Graso je rekao da nema razloga za strah ili zbunjenost.

– Ljudi znaju da mogu da imaju poverenja u KFOR. Zato KFOR i izdaje sopštenja u cilju informisanja i da bi se izbegle bilo kakve spekulacije ili neosnovani strah– rekao je Graso.

On je kazao da se znakovi sad menjaju jer su postavljeni pre dve decenije, oštećeni su vremenskim uslovima, a neki su uklonjeni.

Dodao je da će biti zamenjeno 70 znakova na više od 20 različitih lokacija. On je istakao i da ti znakovi nemaju nikakav uticaj niti važenje za građane i da predstavljaju referencu samo za osoblje KFOR-a i UNMNIK-a.

Graso je istakao i da KFOR ne uspostavlja granice, da je nepristrasan i da ne favorizuje nikoga.

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/Kosovo Force – KFOR

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter