KFOR MENJE TABLE DUŽ LINIJE KIM-A I SRBIJE: Sve u cilju da ne bi "slučajno prešli administrativnu liniju razgraničenja"...

U narednom periodu KFOR će, angažujući civilnu firmu, zameniti postojeće table duž administrativne linije Kosova i Metohije sa Srbijom.

Table su, kako navode u toj međunarodnoj organizaciji, u veoma lošem stanju zbog izloženosti vremenskim prilikama.

Portparol KFOR-a Vinčenco Graso rekao je da se od petka 10. maja znakovi zamenjuju kako bi se izbeglo da pripadnici KFOR-a i UNMNIK-a prekrše sporazum sa Vojskom Srbije tako što bi "slučajno prešli administrativnu liniju razgraničenja".

On je kazao da je administrativna linija uspostavljena u vojne svrhe i da nema nikakve veze sa zvaničnim sadašnjim ili budućim granicama.

Odgovarajući na navode da su Srbi uplašeni i zbunjeni najavljenim aktivnostima KFOR-a, Graso je rekao da nema razloga za strah ili zbunjenost.

- Ljudi znaju da mogu da imaju poverenja u KFOR. Zato KFOR i izdaje sopštenja u cilju informisanja i da bi se izbegle bilo kakve spekulacije ili neosnovani strah- rekao je Graso.

On je kazao da se znakovi sad menjaju jer su postavljeni pre dve decenije, oštećeni su vremenskim uslovima, a neki su uklonjeni.

Dodao je da će biti zamenjeno 70 znakova na više od 20 različitih lokacija. On je istakao i da ti znakovi nemaju nikakav uticaj niti važenje za građane i da predstavljaju referencu samo za osoblje KFOR-a i UNMNIK-a.

Graso je istakao i da KFOR ne uspostavlja granice, da je nepristrasan i da ne favorizuje nikoga.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/Kosovo Force - KFOR

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Live
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro