Izvor:
10.05.2019 u 14:21
0

POČETAK NOVE SEDNICE U SKUPŠTINI: Izmene i dopune Krivičnog zakonika!

Skupština Srbije će započeti novu sednicu na čijem će se dnevnom redu naći izmene i dopune Krivičnog zakonika i izmene i dopune Zakonika o krivičnom postupku koji obuhvataju materiju koja je u javnosti poznata kao "Tijanin zakon".

Izmene i dopune Krivičnog zakonika i Zakonika o krivičnom postupku predviđaju uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece i trudnih žena, bez uslovnog otpusta.

Na dnevnom redu će se naći i Predlog zakona o sprečavanju korupcije, kao i izmene i dopune Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela.

Kako je saopšteno iz parlamenta, raspravljaće se i o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih sankcija, koje je podnela Vlada Srbije.

Narodna skupština razmatraće i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu za kredit za povlašćenog kupca za Projekat modernizacije i rekonstrukcije mađarsko-srpske železničke veze na teritoriji Republike Srbije, za deonicu Novi Sad-Subotica-državna granica (Kelebija), između Vlade Srbije koju predstavlja Ministarstvo finansija, kao zajmoprimca i kineske Export-Import banke, kao zajmodavca.

Tu je i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu za kredit za povlašćenog kupca za Projekat izgradnje autoputa E-763, deonica Preljina-Požega, između Vlade Republike Srbije, koju predstavlja Ministarstvo finansija, kao zajmoprimca i kineske Export-Import banke, kao zajmodavca.

Na dnevnom redu biće i Predlog zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora Partnerstvo za lokalni razvoj između Srbije i Evropske investicione banke, Predlog zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora – Okvir za jačanje otpornosti lokalne infrastrukture, između Republike Srbije i Evropske investicione banke i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat modernizacije poreske administracije) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Narodna skupština razmatraće Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat unapređenja trgovine i saobraćaja Zapadnog Balkana uz primenu višefaznog programskog pristupa) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat unapređenja usluga elektronske uprave) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma o zajmu LD 1981 (2018) između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije za finansiranje javnog sektora – unapređenje infrastrukture u oblasti zdravstvene zaštite u Srbiji.

Na dnevnom redu biće Predlog odluke o izboru predsednika sudova i Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koje je podneo Visoki savet sudstva.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter