Izvor:
11.05.2019 u 08:39
0

POPOVIĆ: Pored diplomatije važno je i da imamo jaku vojsku! (FOTO)

Parada povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, juče u Nišu, bila je demonstracija nove Srbije, Srbije koja ulaže u svoju armiju, izjavio je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović.

-Video sam jednu divnu paradu. Naša vojska u poslednjih 20 i nešto godina nije bila ovako opremljena i organizovana. Treba reći i pokazati to, jer veoma je važno da pored diplomatije imamo i jaku vojsku. Ako želimo da imamo suverenu i nezavisnu državu, svoju slobodu, moramo da imamo jaku vojsku. Trebalo bi nastaviti s modernizacijom vojske, što se sada radi zaista uspešno. Mislim da će ovaj poziv biti još interesantniji za mlade u budućnosti- rekao je Popović .

On je dodao da smatra da je služenje vojske jedna od najlepših stvari koje muškarcima može da se dogodi u životu.

Ocenio je da se Srbija nalazi u neprijateljskom okruženju i dodao da Albanci pokušavaju da Srbiji otcepe deo teritorije, dok je Hrvatska počiila genocid pre svega 70 godina.

Popović je, na pitanje ko su saveznici Srbije, istakao da je Srbija sama sebi najveća saveznica s jakom vojskom, ali da su tu i Rusija i Kina.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter