VULIN SA KOLEGOM IZ RUSIJE: Saradnja se sve više razvija, posebno u vojno-vojnom planu!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i komandant Zapadnog vojnog okruga Ruske Federacije general-pukovnikom Aleksandar Žurovljev ocenili su danas da se saradnja u oblasti odbrane između Srbije i Rusije sve više razvija, naročito na planu vojno-vojne saradnje. 

Tome pre svega doprinosi izvođenje zajedničkih vežbi, među kojima se izdvaja vežba Zapadnog vojnog okruga, na kojoj su prošle godine učestvovali pripadnici Kopnene vojske Vojske Srbije, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Vulin je zahvalio na učešću predstavnika Oružanih snaga Ruske Federacije, koje je predvodio zamenik komandanta Zapadnog vojnog okruga general-pukovnik Igor Sericki i na sredstvima vojne tehnike na nedavno održanom prikazu sposobnosti u Nišu povodom obeležavanja Dana pobede, što je takođe potvrda veoma razvijene saradnje.

Ministar odbrane je naglasio da je strateški cilj saradnje u oblasti odbrane sa Ruskom Federacijom dalji razvoj vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje, radi opremanja Vojske Srbije savremenim naoružanjem, ističući kao izuzetno razvijenu i vojnoobrazovnu saradnju.

General Žurovljev istakao je zadovoljstvo ostvarenom saradnjom sa Kopnenom vojskom Vojske Srbije, a razmatraju se mogućnosti daljeg unapređenja i jačanja saradnje u oblasti odbrane.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ExpresportalSrb

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Live
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro