ZORAN ĐORĐEVIĆ: "Žensko preduzetništvo je budućnost u koju verujem!"

 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević rekao je danas da je analiza privrednih aktivnosti u 13 evropskih zemalja pokazala je da je žensko preduzetništvo uticajnije u Srbiji nego u Danskoj.

Srpske kompanije, u kojima se na vodećim pozicijama nalaze žene, imaju veći udeo u ostvarenoj dobiti u odnosu na slične kompanije u Nemačkoj, Belgiji, Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj, kazao je Ðorđević na konferenciji pod nazivom "Bezbednost i zdravlke na radu u ženskom preduzetništvu" u Palati Srbija.

Ministar je istakao da je obaveza svakog poslodavca da zaposlenom obezbedi uslove za bezbedan i zdrav rad na radnom mestu, saopštilo je Ministarstvo.

- Vlada Republike Srbije i predsednik Aleksandar Vučić učinili su sve da obezbede što više novih radnih mesta, iskazujući istovremeno punu posvećenost unapređenju položaja zaposlenih i bezbednosti na radu. A jake i uspešne kompanije su garancija za privredni rast, prosperitet društva i stabilnost države - rekao je Ðorđević.

On je naveo da je cilj kome težimo smanjenje broja povreda na radu, zbog čega će ministarstvo i Uprava za bezbednost i zdravlje na radu biti posvećeni nastavku promocije bezbednosti i zdravlja na radu.

- Proglašavanje 2019. godine za godinu bezbednosti i zdravlja na radu od strane Vlade doprineće i uključivanju javnosti u proces unapređenja kulture prevencije, a saradnja organa državne uprave, reprezentativnih sindikata i reprezentativnih udruženja poslodavaca uticaće na dalji razvoj socijalnog dijaloga u ovoj oblasti - rekao je ministar.

Ðorđević je istakao da usvojenom Strategijom bezbednosti i zdravlja na radu za period 2018 - 2022. godina nastojimo da smanjimo broj smrtnih slučajeva na radnom mestu, nesreća, povreda i oštećenja zdravlja.

- U toku ove godine biće donet novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu i Zakon o osiguranju od povreda na radu radi naknade štete. To je još jedan od dokaza da smo posvećeni misiji unapređenja sistema kojim se dostižu najviši standardi bezbednosti i zdravlka na radu - poručio je on.

Ministar je istakao svoju punu podršku svim damama koje se odluče za žensko preduzetništvo, jer to poslovanje predstavlja potpuno ostvarenje ravnopravnosti u praksi.

"Žensko preduzetništvo je budućnost u koju verujem", zaključio je Ðorđević na skupu kojem su prisustvovale 82 žene preduzetnice. 

 

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14.30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:30 Glamur
19:00 Upoznajte parove
21:00 Goli život
23:00 Parovi - Poželi pesmu
02:30 Parovi - Live