Izvor:
14.05.2019 u 14:29
0

BRITANSKI MINISTRI : Složili se da nastave razgovore sa opozicionom Laburističkom partijom! Postoji i uslov… (FOTO)

Britanski ministri su se složili danas da nastave razgovore sa opozicionom Laburističkom partijom, ali su istakli da vlada mora da usvoji zakon o Bregzitu pre nego što poslanici odu na godišnji odmor, izjavio je portparol britanske premijerke Tereze Mej.

Posle dugog sastanka ministara vlade Tereze Mej, portparol je rekao da su se dogovorili kako da idu napred, ali da je postojao osećaj hitnosti da parlament ratifikuje Sporazum o povlačenju (iz EU) i potpiše ga kao zakon što je pre moguće.

Ministri uključeni u pregovore izneli su detalje o kompromisima koje je vlada spremna da razmotri da bi se postigao sporazum koji bi omogućio Velikoj Britaniji da ode iz EU što pre, rekao je portparol.

Vlada se složila da nastavi razgovore sa Laburistima kako bi videla šta je moguće.

U svakom slučaju dogovoreno je da je imperativ da se pravovremeno podnese Zakon o povlačenju (iz EU) kako bi on dobio kraljevsku saglasnost pre parlamentarne letnje pauze.

Izvor: Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter