KUBUROVIĆ: Srbija nije jedina zemlja koja predlaže za pojedina krivična dela, doživotnu kaznu bez mogućnosti uslovnog otpusta! (FOTO)

 

 

Zemlje koje u doživotnoj kazni nemaju mogućnost uslovnog otpusta su i Malta, Litvanija, Belgija, Holandija, rekla je danas u parlamentu ministarka pravde Nela Kuburović i navela da te zemlje, čak za sva krivična dela, propisuju kaznu bez mogućnosti uslovnog otpusta, što u Srbiji nije slučaj.

-Srbija nije jedina zemlja koja predlaže, za pojedina krivična dela, doživotnu kaznu bez mogućnosti uslovnog otpusta. O uslovnom otpustu može da se raspravlja nakon 27 godina, a izuzetak jeste nekoliko teških krivičnih dela koji, pre svega pogađaju decu, trudnice i to je bilo predloženo inicijativom Fondacije ''Tijane Jurić'', da upravo za ovaj krug krivičnih dela bude onemogućen uslovni otpust- rekla je Kuburović.

 Kuburović ponavlja i ističe da je upravo u inicijativi Fondacije "Tijane Jurić" predloženo uvođenje doživotnog zatvora i nemogućnost uslovnog otpusta.

-Događaji koji su se desili samo pre nekoliko godina su nas naterali da reagujemo. Nije samo Tijana Jurić, koja je stradala 2014. godine- kazala je Kuburović.

Podsetila je i da je 2016. godine svirepo ubijena, a pre toga silovana mala Anđela od tri godine i to od strane lica koje je pre toga izvršilo takođe još jedno ubistvo, kao i da smo imali ubistvo Marije Jovanović i 14. godišnje Ivane Podraščić, koju je ubila osoba koja je imala sigurno pet do šest osuđujućih presuda pre toga, kao i osuđujuću presudu za ubistvo i više silovanja.

-Nažalost, život nas demantuje i vrlo često moramo da izađemo iz okvira koji se tiču zaštite ljudskih prava u teoriji-rekla je Kuburović.

 

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Live
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro