VULIN ODGOVORIO LJAJIĆU: Ciljevi ove vlade nemaju veze sa 5. oktobrom, već ...

 

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalnu i boračku zaštitu Aleksandar Vulin izjavio je danas u Briselu da se vlada premijera Vučića bori za suverenu i vojno neutralnu Srbiju, zemlju bez pljačkaških privatizacija i Srbiju koja vodi računa o svom narodu van Srbije, ali da ti ciljevi nemaju ni malo veze sa 5. oktobrom.

Vulin je na taj način odgovorio potpredsedniku Vlade Srbije i ministru turizma Rasimu Ljajiću koji je rekao da misli da "današnja vlada nastavlja sa realizovanjem ključnih ciljeva i prednosti koje tada nisu ostvarene, a proklamovane su pre 16 godina".

- To se ni do danas nije ispunilo. Na prvom mestu je put ka EU. Posle 5. oktobra slušali smo obećanja da ćemo vrlo brzo ući u tu zajednicu i da je reč o roku od svega nekoliko godina. A druga stavka koja se sada ostvaruje jesu sprovođenje teških, dugo odlaganih reformi - rekao je Ljajić u intervjuu za današnju Politiku.

- Pretpostavljam da bi potpredsednik Ljajić voleo da su vrednosti 5. oktobra bile suverena Srbija, vojno neutralna, Srbija bez pljačkaških privatizacija, Srbija koja vodi računa o svom narodu van Srbije, Srbija koja radi i štedi, Srbija čije vlade se ne ruše na ulici i čije vlade se ne uspostavljaju na ulici uz pomoć i novac stranaca, Srbija čiju skupštinu i televiziju ne spaljuju, novinare ne linčuju, Srbija u kojoj se izborni materijali ne spaljuju pre brojanja a izborni rezultati proglašavaju na ulici, Srbija kojom ne vladaju kriminalni klanovi - naveo je Vulin u izjavi novinarima u Briselu, gde prisustvuje Konferenciji o Avganistanu.

Vulin je rekao i da je siguran da bi potpredsednik Ljajić voleo da su ovo bile vrednosti 5. oktobra, ali nisu. 

- Za ove ciljeve i vrednosti se zaista i bori Vučićeva vlada, ali oni sa 5. oktobrom nemaju ni malo veze - rekao je ministar Vulin. 

Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/RTV PULS

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost