NAJSAVREMENIJI LIFTOOVI U SRBIJI: Srbija i Belorusija na korak do realizacije velikog projekta!

U Srbiji bi uskoro mogla da počne proizvodnja najsavremenijih liftova, koji bi se plasirali ne samo na tržište država bivše Jugoslavije nego i zemlja Evropske unije.

Srbija i Belorusija su na korak od realizacije ovog velikog projekta posle veoma uspešnog političko-privrednog sastanka na kojem je srpsku delegaciju predvodio narodni poslanik Dragomir J. Karić, predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva Srbije i Belorusije i počasni konzul Belorusije u Beogradu.

On je u Minsku razgovarao sa Borisom Kovaljevskim, članom Stalnog komiteta Narodne skupštine Belorusije za spoljne poslove i nacionalnu bezbednost, koji je ujedno i generalni direktor fabrike liftova iz Mogiljova, i Genadijem Sviderskim, prvim zamenikom ministra industrije Belorusije.

Inače, inicijativa za ovu značajnu investiciju u našu zemlju potekla je od ambasadora Belorusije u Srbiji Valerija Briljova kada je nedavno u Beogradu ugostio Genadija Sviderskog i visoke zvanice iz Belorusije, a tom susretu je prisustvovao i Dragomir J. Karić.

I tada, a i prilikom poslednjeg sastanka u Minsku iskazan je jasan stav da prostora za intenzivniju privrednu i ekonomsku saradnju između dve prijateljske zemlje i te kako ima, te da bi taj segmet međudržavnih odnosa trebalo da što pre sustigne izuzetno uspešan politički odnos koji su razvili predsednici Aleksandar Vučić i Aleksandar Lukašenko.

Treba naglasiti da je u planu potpisivanje niza značajnih strateških sporazuma između Srbije i Belorusije prilikom najavljene posete beloruskog predsednika našoj zemlji.

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:00  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Parovi - Jutarnja kafica
14:45  Serija: Suze moje sestre
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Kviz: Naslovna strana
18:30  Glamur
19:00  Upoznajte parove
21:00  Kviz: Soba sreće
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Live